• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

CAR

Afilieri Internationale


World Council of Credit Unions

WOCCU este o organizatie mondiala de reprezentare, promovare si sprijin pentru uniunile de credit, institutii cu aceleasi principii ca si CAR din Romania.  WOCCU are ca membre organizatii de reprezentare din 118 tari si deserveste mai mult de 400 milioane de oameni, din 88.000 de Uniuni de Credit, in intrega lume. www.woccu.org

Federatia CAR este membra a WOCCU - World Council of Credit Unions (Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit) din 1 iunie 2005.

Federatia CAR este singura organizatie de reprezentare a CAR din Romania, membra a acestui organism international al Uniunilor de Credit.

Fiind o organizatie de nivel mondial, WOCCU este si o platforma pentru schimb de experienta, pregatire, dezvoltare, promovare de bune practici si norme de buna administrare ale Uniunilor de Credit din organizatiile membre din fiecare tara.

Apartenenta la WOCCU este conditionata de acceptarea si respectarea unor standarde financiare recunoscute, de prudentialitate. Ele se refera, in principal, la nivelul de capitalizare, la cel al solvabilitatii, al lichiditatii, cel al ajustarilor necesare, precum si al altor indicatori financiari folositi in activitatea de zi cu zi a unei CAR.

European Network of Credit Unions - ENCU (Reteaua Europeana a Uniunilor de Credit)

Reteaua europeana este o organizatie de reprezentare a intereselor Uniunilor de Credit din Europa, in fata organismelor Europene. Sediul acesteia este la Bruxelles. Reteaua europeana cuprinde organizatii de reprezentare din Romania (FEDCAR), Republica Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Estonia, Macedonia de Nord, Olanda, Ucraina, Republica Moldova,Croatia.
www.creditunionnetwork.eu

Federatia CAR este membru fondator al European Network of Credit Unions - ENCU (Reteaua Europeana a Uniunilor de Credit). In calitate de membru in ENCU, Federatia beneficieaza de serviciile biroului de la Bruxelles.

Prin serviciile acestui birou, Federatia CAR este informata permanent de toate schimbarile din legislatia europeana, care au tangenta cu activitatea CAR. In continuare, toate informatiile sunt prezentate tuturor membrilor Federatiei si concluziile sunt puse in practica in activitatea noastra curenta.

Cu ajutorul biroului de reprezentare de la Bruxelles, Federatia are si posibilitatea sa prezinte situatia CAR din Romania in fata parlamentarilor europeni si sa-si aduca o contributie activa la redactarea legislatiei europene care priveste activitatea CAR/Uniuni de Credit.

Reprezentantii FEDCAR se intalnesc constant la Bruxelles cu toti colegii din Reteaua Europeana, precum si cu numerosi reprezentanti ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei, ai Comisiei Europene, cat si ai altor organisme europene, sau reprezentante permanente nationale.

In Europa, Uniunile de Credit aduc o importanta contributie la economia sociala, prin sprijinirea financiara a mii de comunitati si a mai mult de 7,6 milioane de familii, prin oferirea de servicii financiare avantajoase.