• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

Evenimente 2010

27.12.2010

Semnarea Protocolului cu Asociatia "ASTRA" Bucuresti, Romania

FEDCAR a semnat un Protocol de Colaborare cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman ASTRA. Asociatia Astra a fost fondata la Sibiu, in anul 1861. Obiectul protocolului il reprezinta promovarea accesului la servicii financiare si culturale, in beneficiul membrilor celor doua organizatii.

07.12.2010 - 10.12.2010

Ziua Uniunilor de Credit Bruxelles – Belgia

Membri Retelei Europene a Uniunilor de Credit, impreuna cu Biroul de reprezentare (Policy Action), organizeaza un eveniment in cadrul Parlamentului European. In cadrul evenimentului se vor face intalniri cu membrii Parlamentului European, ai Comisiei Europene si Consiliului Europei, prezentari ale Uniunilor de Credit. Vor fi discutate probleme specifice legate de Uniunile de Credit, noutati in domeniul legislativ. Participa delegatii din Romania (FEDCAR), Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Estonia, Macedonia, Slovacia.

07.12.2010 - 10.12.2010

Ziua Internationala a Uniunilor de Credit

Sub deviza "Local, De incredere, In serviciul tau" se va sarbatorii in intreaga lume acest eveniment anual. 186 milioane de membri ai Uniunilor de Credit vor celebra existenta, serviciile si performantele Uniunilor de Credit membre WOCCU.

07.12.2010 - 10.12.2010

Intalnire cu membrii ai Parlamentului European, Bruxelles, Belgia Bruxelles, Belgia

O delegatie formata din 14 reprezentanti ai CAR membre ale FEDCAR a participat la intalniri cu membri Parlamentului European, in organizarea Biroului de Reprezentare pe care FEDCAR il are la Bruxelles.
Inaintea intalnirilor cu europarlamentarii, la hotelul Crown Plaza Brussels, s-a organizat o sesiune de pregatire in care reprezentantii Biroului de Reprezentare au prezentat participantilor informatii despre institutiile europene, modul lor de functionare, competentele fiecareia si legaturile lor institutionale, precum si modalitatile de luare a deciziilor.
Delegatia romana s-a incadrat intr-un efort conjugat, in vederea promovarii Uniunilor de Credit printre legiuitorii europeni si prezentarii activitatii, serviciilor si particularitatilor Uniunilor de Credit din fiecare tara.
Reprezentantii Uniunilor de Credit din sapte tari europene au participat la o campanie de lobby (unii dintre ei pentru prima data), in caliatate de membri ai Retelei Europene a Uniunlor de Credit.
Intalnirea a avut loc in cadrul Parlamemtului European.
Cei 50 de reprezentanti ai Uniunilor de Credit, sau ai structurilor de reprezentare, s-au intalnit cu 30 de europarlamentari.
Intalnirile s-au efectuat in grupuri multinationale si au avut ca scop principal o mai buna informare a europarlamentarilor asupra serviciilor pe care Uniunile de Credit le ofera membrilor din Uniunea Europeana.
Deasemenea, un alt mesaj important a constat in cresterea vizibilitatii Uniunilor de Credit si a prezentarii problemelor specifice din fiecare tara.
Participanti din Romania, Estonia, Irlanda, Macedonia, Polonia, Republica Moldova, Marea Britanie si SUA, au avut intalniri cu parlamentari europeni si au discutat probleme legate de criza financiara si impactul asupra Uniunilor de Credit, legislatia europeana existenta referitoare la activitatea Uniunilor de Credit, amendamente pentru legislatia in curs de adoptare si propuneri pentru cea viitoare. "O activitate eficienta de lobby este cruciala pentru cresterea influentei si a dezvoltarii Uniunilor de Credit in zona Euro" a spus Marian Harkin – europarlamentar irlandez.
Fiona Cullen, conducatorul directiei de legislatie si lobby din cadrul Ligii Uniunilor de Credit din Irlanda, a declarat: "Este un proces de educare al membrilor Parlamentului European. Astazi nu avem nimic specific de cerut. Rostul nostru aici, astazi, este doar sa deschidem usi. E important ca atunci cand o sa cerem ceva, sa vorbim cu europarlamentari care ne stiu si inteleg problemele Uniunilor de Credit din fiecare tara".

22.10.2010

Demersuri referitoare la OUG 50/2010 Bucuresti, Romania

FEDCAR a trimis, inca din martie 2010, o solicitare catre ANPC prin care cere ca prevederile OUG 50/2010 sa fie aplicate tinanduse cont de principiul european al proportionalitatii, in spiritul si litera Directivei 2008/48/EC. In luna octombrie, FEDCAR, a revenit cu aceiasi solicitare si catre Comisia de Buget Finante din camera Deputatilor.

20.09.2010 - 26.09.2010

Vizita in SUA Columbus – Ohio, SUA

La invitatia WOCCU, directorul executiv al FEDCAR face o vizita la Liga Uniunilor de Credit din Ohio (SUA).\r\nScopul vizitei este semnarea unui parteneriat cu Liga Uniunilor de Credit din Ohio

03.09.2010

Adunare Generala a FEDCAR Gilau – Romania

Incepand cu data de 1 iulie 2010, CAR Faur nu mai are calitatea de membru FEDCAR

08.03.2010 - 15.03.2010

Vizita Brian Branch Romania

Vizita din partea lui Brian Branch, vicepresedinte WOCCU si Jonh Radebaugh, presedinte North Carolina League, pentru promovarea si sprijinul activitatii FEDCAR.\r\nAu fost vizitate CAR Curtea de Arges, Credit Teius.\r\nA fost organizata, la Alba Iulia, o intalnire de pregatire cu toti membri FEDCAR.\r\nA fost organizata o intalnire cu primarul Teiusului, prefectul judetului Alba, cu Presedintele Consiliului Judetean Alba, cu membri ai Parlamentului Romaniei.