• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

Evenimente 2011

07.12.2011 - 09.12.2011

Intalnirea membrilor Retelei Europene a Uniunilor de Credit (ENCU) Bruxelles, Belgia

In cadrul intalnirii s-au discutat evolutiile legislative cu aplicabilitate la institutiile financiare nebancare si pozitia comuna a membrilor retelei. Au avua loc intalniri cu membri ai Comisiei Europene.

24.07.2011

Congresul international al Uniunilor de Credit Glasgow, Scotia

O delegatie formata din 17 persoane din cadrul FEDCAR, va participa la lucrarile Congresului.

Pe langa lucrarile Congresului, va avea loc si Adunarea Generala a WOCCU (unde Romania este reprezentata de catre FEDCAR).

Se vor organiza, de asemenea, sesiuni de pregatire sustinute de specialisti din intrega lume, expozitii cu vanzare, dar si circuite turistice pentru a descoperii frumusetile Scotiei.

Vizualizeaza programul conferintei in pdf

In cursul Conferintei s-au stabilit contacte, s-au schimbat informatii, a fost prezentata activitatea Federatiei si nu in ultimul rand, ne-am imbogatit cu informatii despre o tara frumoasa - Scotia.

Delegatia s-a intalnit si cu membri ai comunitatii romane din Scotia. Aceasta intalnire s-a desfasurat la biserica ortodoxa din Glasgow, ocazie cu care am participat si la o slujba (tinuta in limba romana). Gazda a fost preotul Marcel Oprisan, singurul preot ortodox roman din Scotia. La invitatia noastra, am avut intalniri si cu excelenta sa dl. Mihai Delcea, consulul Romaniei la Edinburgh.

Atat preotul Oprisan, cat si domnul consul au acceptat invitatia Federatiei de a participa la deschiderea oficiala a Conferintei WOCCU.

In dorinta de a sprijini comunitatea romana din Scotia, de a face mai vizibila atat biserica noastra, cat si Federatia, domnul consul Delcea a fost prezentat doamnei Marlene Shiels - membru in Consiliul WOCCU si CEO al Uniunilor de Credit din Scotia. S-a cazut de acord ca prin biserica ortodoxa romana si cu ajutorul consulatului, comunitatea romaneasca sa aiba acces direct la Uniunile de Credit din Glasgow, Edinburgh si Aberdeen. Atat Marlene Shiels, cat si domnul consul au multumit mult Federatiei pentru aceasta oportunitate, urmand ca ei sa continuie relatiile institutionale in Scotia. 

16.05.2011 - 22.05.2011

Semnarea parteneriatului dintre FEDCAR si Liga Uniunilor de Credit din Ohio (OCUL) Bucuresti, Romania

O delegatie comuna, din partea Ligii Uniunilor de Credit din Ohio (SUA) si WOCCU este invitata in Romania pentru semnarea parteneriatului dintre FEDCAR si Liga din Ohio, in cadrul programului de parteneriate internationale al WOCCU.

In cadrul parteneriatului sunt prevazute vizite de pregatire si informare, schimburi de specialisti si organizarea de pregatiri internationale comune.

Cu aceasta ocazie, s-a organizat un training pentru managementul riscului in Uniunile de Credit, lobby si advocacy.

Lectori: Paul Mercer - presedintele Ligii Uniunilor de Credit din Ohio, John Florian - vicepresedinte, Bill Herring - CEO al Cincinnati Central.

07.12.2010 - 10.12.2010

Intalnirea membrilor Retelei Europene a Uniunilor de Credit (ENCU) Bucuresti, Romania

In cadrul intalnirii se vor aborda evolutiile legislative cu aplicabilitate la institutiile financiare. Vor avea loc intalniri cu membri ai Comisiei Europene.

27.03.2011

Adunarea Generala a FEDCAR Sibiu, Romania


27.03.2011 - 30.11.-0001

Intalnirea membrilor Retelei Europene a Uniunilor de Credit (ENCU) Bruxelles, Belgia

In cadrul intalnirii s-au discutat evolutiile legislative cu aplicabilitate la institutiile financiare nebancare si pozitia comuna a membrilor retelei. S-au facut demersuri pentru aplicarea unui tratament in conformitate cu principiul proportionalitatii in legatura cu propusele schimbari legislative referitoare la activitatea pseudobancara, creditele garantate cu ipoteca, institutiile de plata, masuri ce urmeaza sa fie aplicate uniunilor de credit din Europa. Au avua loc intalniri cu membri ai Comisiei Europene.