• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

Evenimente 2012

9 Decembrie

Domnul Serban Nicolae, presedintele FEDCAR, este ales senator in Parlamentul Romaniei.


1 Decembrie

Adunare Generala si sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei Balvanyos – Covasna


30 Septembrie - 6 Octombrie

O delegatie a FEDCAR face o vizita in SUA la invitatia Ligii Uniunilor de Credit din Ohio, in cadrul parteneriatului incheiat sub egida WOCCU.

Au fost vizitate Uniuni de Credit din Columbus, Toledo, Dayton, Canton.
Columbus, Ohio, Statele Unite O delegatie a FEDCAR va efectua, la invitatia colegilor americani, o vizita de documentare la Liga Uniunilor de Credit din statul Ohio.
Temele documentarii se refera, in principal, la probleme legislative, cat si la managementul institutional.
Citeste Mai mult

21 August

CAR CFR Comanesti isi pierde calitatea de membru al FEDCAR si isi inceteaza reprezentarea interna si internationala din cadrul acesteia.


23.07.2012

Adunarea Generala de alegeri a FEDCAR – 23 iulie Covasna

Va avea loc Adunarea Generala de alegeri a FEDCAR.
Participa invitati din Canada, Republica Moldova, Polonia si reprezentanti ai Retelei Europene a Uniunilor de Credit (ENCU), Bruxelles. Va fi ales noul Consiliu Director al Federatiei.

14 – 18 Iulie

Conferinta Mondiala a Uniunilor de Credit Gdansk – Polonia

O delegatie a FEDCAR a participat la Conferinta WOCCU de la Gdansk.

08.01.2012 - 30.11.-0001

Adunarea generala a ONU a declarat 2012 "Anul International al Asociativitatii".

Scopul este de a evidentia contributia institutiilor asociative de tipul Uniunilor de Credit la reducerea saraciei, crearea de locuri de munca si promovarea integrarii sociale.

Tema pentru Anul International este "Intreprinderile Asociative construiesc o lume mai buna."

Uniunile de Credit sunt asociatii financiare detinute de membrii lor si controlate democratic de catre acestia.

Uniunile de Credit din întreaga lume (in Romania, Casele de Ajutor Reciproc) au o oportunitate fara precedent pentru cresterea gradului de constientizare publica cu privire la contributiile miscarii la dezvoltarea socio-economica, la promovarea cresterii numarului de membri si la încurajarea adoptarii de politici si legislatie care sa promoveze pe termen lung, cresterea economica si stabilitatea financiara.

Scopurile Anului International al asociativitatii

  • Cresterea constientizarii in randul tinerilor adulti asupra Uniunilor de Credit, ca institutii cu pronuntat caracter social. ONU va sublinia contributia Uniunilor de Credit la dezvoltarea economica mondiala.
  • Promovarea formarii si dezvoltarii Uniunilor de Credit.
  • Crearea si punerea in practica a unor actiuni nationale in vederea sustinerii dezvoltarii Uniunilor de Credit, ca institutii cu important rol social.
  • Incurajarea guvernelor in stabilirea de politici, reglementari si legislatie, care sa duca la dezvoltarea si stabilitatea Uniunilor de Credit. Asigurarea unui teren neutru pentru Uniunile de Credit fata de alte institutii comerciale si sociale, inclusiv stimulente adecvate in ceea ce priveste taxele si accesul la servicii si piete financiare

Federatia Caselor de Ajutor Reciproc din Romania (FEDCAR), ca singur reprezentant in cadrul WOCCU, va colabora in ceea ce priveste planificarea si promovarea Anului International al Asociativitatii si Uniunilor de Credit.

Brian Branch, presedinte si Director Executiv al WOCCU a fost numit membru in cadrul grupului de consultanta al Anului International al Asociativitatii. Domnul Branch este unul din cei 20 de alesi dintre conducatorii miscarilor asociative din toata lumea.


Grupul de consultanta va oferi solutii pentru ONU in implementarea scopurilor si obiectivelor Anului International al Asociativitatii. Grupul va incuraja, de asemenea, si formarea de parteneriate si actiuni internationale pentru sprijinirea constientizarii rolului social al Uniunilor de Credit.

"Sunt onorat sa fac parte din acest grup prestigios' a declarat Brian Branch.
"Uniunile de Credit, impreuna cu alte institutii asociative au un profund impact asupra vietii membrilor lor. Anul International va aduce o binemeritata lumina asupra valorii si puterii aduse de Uniunile de Credit".


Anul International al Asociativitatii a fost lansat la sediul ONU din New York.