• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

Imprumuturi

Imprumuturi


CAR trebuie sa ajunga primul partener financiar al membrilor sai.

Casa de Ajutor Reciproc doreste sa furnizeze membrilor sai diferite tipuri de imprumuturi pentru nevoi personale, imprumuturi de consum, care corespund necesitatilor lor si sa stabileasca o relatie financiara si de incredere pe termen lung cu fiecare dintre ei.

Acordarea unui imprumut sa face pe baza bonitatii solicitantului. Criteriile de eligibilitate tin cont de "cei 5 C ai creditarii", folositi in CAR membre FEDCAR: Capaciate de plata, Capacitate de garantare, Capaciate de economisire, Caracter, Istoria de Credit.

In cazul refuzului acordarii imprumutului in cuantumul solicitat, CAR consiliaza financiar solicitantul si face o contraoferta in conformitate cu posibilitatile financiare reale ale acestuia.

Platile imprumutului (incluzand principalul si dobanda) trebuie facute in conformitate cu termenii contractului. Se pot face atat la sediile CAR, cat si online sau prin dispozitive mobile.

Plata imprumutului se poate face anticipat, fara penalitati.

Platile imprumutului vor fi acceptate in orice zi lucratoare. Dovada platii va fi reprezentata intotdeauna de un document scris.

Niciun membru sau un grup de membri considerati inruditi pentru scopul imprumuturilor, care depind de aceeasi sursa de venituri, nu pot imprumuta sau nu se pot angaja financiar fata de CAR peste limita unui procent stabilit de Consiliul Director, in functie de marimea activelor totale.

Toate imprumuturile acordate angajatilor sau voluntarilor (Consiliu Director, comitet de credit si cenzori interni, etc) vor fi analizate si aprobate printr-o majoritate de voturi a Consiliului Director.

Niciun angajat sau voluntar nu poate efectua nici o tranzactie referitoare la imprumutul propriu sau al unui membru al familiei. (Membrul familiei este definit ca "ruda de sange" sau ruda prin alianta).