• Calea Bucuresti, nr. 82, B2-2, Otopeni

CAR

Parteneriate

Este o asociatie de drept privat, fara scop patrimonial, creata pe baza liberului consimtamant si vointei de asociere a membrilor sai.

Liga Uniunilor de Credit din Ohio (SUA)

Liga Uniunilor de Credit din Ohio este una din cele mai bune din SUA.

Deviza Ligii este " Nu pentru profit, nu pentru caritate, ci pentru servicii catre membri si comunitate".

Liga din Ohio are 390 de Uniuni de Credit membre si active de 20,8 miliarde dolari.

Uniunile de Credit din SUA sunt impozitate pentru activitatea lor. Membri consiliilor Directoare nu sunt platiti (nu au nici indemnizatii).

Ligile Uniunilor de Credit din SUA sunt reglementate si supravegheate atat de catre organisme guvernamentale ale statului Ohio, cat si de cele federale.

Liga are in componenta si

"Fundatia Uniunilor de Credit" care sprijina comunitatile locale din banii donati de catre uniunile de credit, acorda burse pentru studenti si elevi, sustin ecologia, etc.

"Organizatia de actiune politica" (care grupeaza avocati, lobby-sti, pentru initierea si sustinerea schimbarilor legislative) si

"Corporatia de servicii pentru Uniunile de Credit" prin care uniunile de credit afiliate isi desfasoara toate serviciile (asigurari, investitii, furnizare de utilitati, servicii de intermediere financiara, servicii de transfer, servicii de lichiditate, servicii informatice, servicii de consultanta, servicii de pregatire a personalului, servicii turistice, etc).

Pentru toate aceste servicii uniunile de credit platesc o contributie, alta decat cota de sustinere a Ligii.

Liga are un consiliu director format din 7 persoane.

Uniunile de Credit au cate un vot in Adunarea Generala, indiferent de marimea lor.

Asociatia ASTRA Sibiu


Asociatiunea Transilvana pentru Literatura si Cultura Poporului Roman (ASTRA), a luat nastere in 1861. Ideea infiintarii asociatiei apartine lui Avram Iancu, iar p[rintre cei care au bus temelia organizarii si conducerii ei au fostSimion Barnutiu, Gheorghe Baritiu, Andrei Muresan, Ioan Puscariu.

O contributie cruciala la formarea si dezvoltarea asociatiei a avut-o Mitropolitul Andrei Saguna, o mare constiinta a unitatii culturale a romanialor, care a fost si primul presedinte al ASTREI (1861-1867). Desfiintata de catre regimul comunist in 1950, ASTRA si-a reinceput activitatea in 1968 cu reinfiinatrea revistei "ASTRA", pentru ca dupa 1989 sa-si reia menirea de stimulare a invatamantului, stiintei, educatiei si culturii poporului roman.

Federatia Nationala OMENIA, a Caselor de Ajutor Reciproc ale pensionarilor


Federatia Nationala "OMENIA" a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România a luat fiinta prin afilierea Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din tara, la data de 24 septembrie 1990.

La ora actuala Federatia Nationala Omenia este cea mai puternica organizatie de pensionari din tara, cu o structura teritoriala reala, compusa din 38 de filiale judetene si 142 C.A.R.P-uri, cu personalitate juridica si are 1,4 milioane de membri.

Toate activitatile si actiunile întreprinse de conducerea Federatiei, filialelor judetene si C.A.R.P.-urilor au un singur scop major – protectia sociala reala a membrilor.